Ost och belgisk ölprovning i Lund

Sven-David Svensson
- tis, 2020-01-28 16:06

Ost och öl provning

Så var det åter dags för en ny ölprovning med Brewclub. Denna gång var det närnare 70 personer som hade trängt in sig på Lunds Kommuns Träffpunkt Centrum för seniorer. Vi var där eftersom ölen som var med på provningen var privatimprterade. 

Denna gång var det Belgisk öl tillsammans med olika ostar. Belgisk öl och ost är en spännande kombination. Sammanlagt 10 oligka belgiska öl samt 6 olika ostar skille provas. Osten åts tillsammans med lite olika kex samt fikon marmelad.  

Här följer en kort present ation över några av bästa ölen tillsammans med osten som var med på provningen

Petrus Rood Bruin är en vildjäst ale.  Nötig lite jästig doft med lite fuktiga nötiga toner i snaken. En lätt syrlig tom i eftersmaken. Tillsammans med en Whisky cheddar ost blev det en fullträff.

Pêche Mel Buch är en Lambic öl. Söt doft och smak av persika. Detta öl var ingen hit.  Med en bit Brie ost var det en klockren kombination.

Carolus  Ambrio hade rn mild doft stor kopp och fruktig smak. En bit Gruére ost var helt perfekt till.

Provningens absoluta höjdpunkt blev Abbaye Des Rocs Brune. En Pale Ale i det tunga gardet. Stor doft med fruktig komplex smak. Denna öl provadeas tillsammans med Blåmögelöst ochpepparkaka. Det blev en riktig fullträff.

 Efter provningens slut åts den överblivna osten upptillsammans ned den överblivna ölen.

Ett stort tack till Johan som ensam höll i provningen.

Vid tangentbordet Sven-David Svensson

Bilder finns här https://galleri.brewclub.se/#collection/74044871-27d6-49f2-baa7-c09b49ba...

Foto: Helena Engström