Oldies and Goldies på M.E.A.T.

Sven-David Svensson
- tors, 2019-12-26 14:51

40 strycken glada ölnördar hade trotsat julbestyren för att bege sig på ölprovning på M.E.A.T. Trenden håller i sig och det är allt mer damer som kommer på våra provningar.  Denna gång var det Oldies But Goldies som stod på programmet. Lasse och Johan hade plockat nio olika  som är goda att njuta av i vintermörkret.

Här är lite kommentarer till några av ölen som vi provade.

Köning Ludvig Dunkel är en mörk lageröl från Bayern. Toner av mörkt bröd i doften. Smakar grovt rågböd och kaffe. Bra humlebeska möter upp mot den bastanta maltkroppen  Denna öl är perfekt till en köttgryta.

Einbecker Urbock är en stiltypisk bocköl. Säd och bröd i doften. Smakar som flytande Husmans knäckebröd, Den stora maltkroppen möts av en rejäl beska. Lite grillade wurstar passar fint till.

En av mina absoluta favoriter blev Schneider Weisse Unser Aventus Tap 6. Den doftar som en hel skogsbrand. Rökt korv och skinka i smaken En riktigt tung och mäktig öl med snäll efterbeska. En gratäng på korv och rökt skinka blir perfekt  till.

Som kontrast till dessa kraftiga pjäser provades Duchesse de Bourgonge en Flamdlänsk rödöl. Frisk syrlig fruktig doft. Smakar osötad körsbärs saft.  Denna öl skall drickas rejält kall. En jordgubbsårta sitter perfekt till. Många av provdeltagarna gillade denna öl. Dock inte jag,

St Peter`s Cream Stout är en engelsk klassisk torr stout. Stor torr doft. Smakar Zoegas kaffe och mörk ckoklad. En måttlig efterbeska följer efter. Drick den till en Älgfilé. Den kan med fördel drickas helt för sig själv.

Efter provningen sereverades det en mustig högrevsgryta. Ett stort tack till M.E.A.T Lasse och Johan för en lyckad provning.

Vid tangentbordet: Sven-David Svensson

Bilder finns här:  https://galleri.brewclub.se/#collection/bd5e1bb3-03ca-4dbe-9b95-a56d2ea0...

Bilder: Webmaster Helena Engström