Vintervärmare i Lund

Sven-David Svensson
- lör, 2015-12-26 12:34

Så var det dags för årets sista öl provning i Lund Totalt tio vintervärmare som skulle avnjutas. Nästan 70 glada ölnissar hade slutit upp. Som vanligt så var det Lasse och Johan som ledde provningen.

Min personliga favorit blev Oppigårds Winter Ale. Den har en  rund maltig doft med en bastant maltkropp med smak av kola och karamell. En finmelerad efterbeska följer efter. Detta öl passar både till sill och småvarmt.

Ett annat öl som jag också tyckte om var Mysingen Midvinterbrygd. Liten rund doft behaglig maltkropp med smak av rostat kaffe. En liten ton av rökt korv ligger i bakgrunden. Efterbeskan är väldigt snäll. Till detta öl passar det fin med en bit rökt kryddig korv eller varför inte prova en pepparkaka till den?

En riktigt bra vintervärmare är Coserndonk Chrismas Ale. Stor rund härlig doft. Smaken är rund och fyllig med tomer av fikon och dadlar. En finstämd efterbeska följer efter. En bit brie ost passar bra till denna öl.

Efter provningen så hölls det en liten omröstning.  På första plats kom Hibernation Ale. Nummer två blev Oppigårds Winter ale. På tredje plats kom Samichlaus Classic.

Efteråt serverades det en härlig köttgryta på fläsk och lammkött med potatis, bröd och grönsallad.

Ett stort tack till Lasse och Johan för en lyckad provning.

Vid tangentbordet
Sven-David Svensson