Vinterölsprovning i Lund

Sven-David Svensson
- tis, 2017-12-26 14:03

En ruggig decemberlördag var det dags för Brewclubs vinterölsprovning . Drygt 60 ölnördar hade slutit upp till provningen,  Som vanligt leddes den av Lasse och Johan.

Den första ölen som provades var Helsingborgs Vinter från 2016 års bryggning.  Doften var väldigt maltig medelfyllig kropp med smak av kavring.Beskan var dock väldigt klen. Den  var som bortblåst. Trots att den var ett år gammal så var den fullt drickbar. En köttbullsmacka passar bra till.

Oppigårds Winter Ale var ingen besvikelse. Som vanligt lika välbrygd.  Bra balans mellan humle och malt. Stor kropp och fin efterbeska.  Drick den till ugnsstekt lax.

Fullers Old Winter Ale var en av mina favoriter. Den är ett måste under den kalla och mörka årstiden.  Dem är maltig med stor doft och smak samt fin efterbeska. En öl som fungerar till det mesta i matväg eller att drickas för sig själv.

Däremot var Mysingen Midvinterbrygd en besvikelse. Den var väldigt kärv och obalansead. Förmodligen vinner den på att gömmas undan till nästa jul.

Efter provningen serveradeds dedt Revbensspjäll med mer öl till.

Ett stort tack till Lasse och Johan för en lyckad provning.

Vid tangentbordet:

Sven-David Svensson

Bilder finns här:  http://galleri.brewclub.se/#!album-92-24  foto Brewclub