Provning av öl från Helsingborgs Bryggeri

Sven-David Svensson
- lör, 2017-01-28 10:50

Årets första provning var en provning tillsammans med Sällskapet Malte. Vi hade rest till Knutpunken i Helsingborg för att prova öl från Helsingborgs Bryggeri. 45 glada ölnissasar hade mött upp. Provningen hölls av bryggeriets egen  bryggare Peter Nilsson.som berättade om de olika ölen.

Den första ölet som provades var Evil Red. Fin humledoft med en härlig maltkropp med en rund efterbeska. En grillad ryggbiff passar bra till denna öl.

Session IPA hade en stor humledoft och en liten slank maltkropp med en stor efterbeska. Här spelar humlen första fiolen. Ölet är torrhumlat med mängder av amerkansk humle. Det är ett perfekt öl att dricka en ljum sommarkväll.

India Pale Ale hade en fin humledoft stor rund maltkropp med en behaglig beska. Här sammarbetatar malten och humlen  till 100%. En kryddig kalops passar fint till.

Provningens höjdare blev utan tvekan What If?. Stor doft av vanilj som går igen i smaken  En megamaltkropp med snäll efterbeska. Detta öl skall njutas helt för sig själv i ett stort glas. Ett perfekt öl att avsluta kvällen med.

Efter provningen hölls det en omröstning. Vinnare med stor marginal blev What If? med 36 röster. På delad andra plats kom Funkey Monkey och India Pale Ale med 14 röster.

Kvällen avslutades med lite olika korvar hemlagad potatissallad samt surkål. med mer god Helsingborgsöl till.

Ett stort tack till Bryggare Peter Johan och Lasse för en lyckad provning.

Vid tangentbordet: Sven-David Svensson

Foto Johan Perup .

http://galleri.brewclub.se/#!album-84

Länk till Sällskapet Malte http://sallskapetmalte.net/