Ölträff i verkligheten – märklig upplevelse

Cecilia Hansson
- tis, 2021-07-13 14:40

Äntligen! Äntligen har Stockholms ölfrämjare kunnat träffas öga mot öga igen! Det var så trevligt att få träffas och pratas vid i verkliga livet igen. Alla närvarande hade dessutom hunnit få sina två doser corona-vaccin.

I julivärmen kunde vi njuta av en ölpicknick vid vår lokal i Ulvsunda i välbehövlig skugga från snöbollsbusken (numera försedd med ett stort skatbo). Det ösregn och åskdunder som SMHI hotat med uteblev helt, så vi slapp fly in i den övervarma lokalen.

Som vanligt dukades det fram mängder av öl-godsaker med tilltugg som bröd, ostar, chips och strutsölkorvar. Och några passade på att grilla korv. En av deltagarna hade tagit med sig flera storflaskor, bland annat en Leffe brune, vilket gladde den närvarande ölvännen Leffe extra mycket. En annan av storflaskorna var en Wee Heavy på 10 procent som var synnerligen vällagrad med en god fyllig portvinsliknande smak. Vår hembryggande Jocke hade med sig en tunna med Belgo-öl. Den var också mycket god!

Annars var det många som hade tagit med sig folköl från allehanda olika ställen. De passade bra att läska sig med i den gassande solen. Konstnärligt lagda ölvänner kunde gotta sig åt en slurk Zornöl från Mora bryggeri. Ja, övriga kunde nog njuta av den också!

Mats och Anders bidrog med två hemgjorda äpplecider. Den ena sorten var gjord på Lobo-äpplen från Mats’ trädgård (mycket äppledoft och -smak), och den andra på lite blandade äpplesorter. Den senare var ganska syrlig i smaken.

En alltigenom lyckad och trivsam eftermiddag alltså. Måtte vi nu inte behöva vänta alltför länge på nästa träff!

Cecilia Hansson