Ölprovning under Malmö/Lund Beerweek

Sven-David Svensson
- ons, 2018-06-13 10:16

Under Malmö Lund Beerweek höll Brewclub i Lund en mini-ölprovning på Glorias. Sex olika öl provades. Drygt 20 glada ölvänner hade mött upp i kvällsvärmen. Här kommer mina personliga kommentarer till ölen.

Först ut var Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel. Torr kraftig doft lagom fyllig och lättdrucken. Den passar bra till lite enklare mat eller att drickas som den är.

Nästa öl var Lundabryggeriets sommarlager Högtryck. Torr och väldigt liten doft. Klen smak och lite menlös. Den är väldigt lättdruken. Drick den som en törstsläckare en varm sommarkväll.

Aecht Schlenkerla Rauchbier var raka motsatsen. Den doftar som en hel skogsbrand. Stor kropp med smak av rök och tjära samt en behaglig efterbeska. Drick den till en böcklinglåda.

Nästa öl kom från Bearded Rabbit, Hope you like IDAHO var en dubbel IPA. Stor humlig doft av tallbarr. Maltig fruktig smak. Tallbarren kommer tillbaka i efterbeskan. Drick den till en grillad ryggbiff.

Oppigårds Thurbo Stout var en riktig höjdare.  Stor doft av kaffe och choklad. Bastant kropp och smak av kaffe. Härlig efterbeska. Drick den till en bit mögelost.

Den sista ölen var var en belgisk suröl Oude Geuze Boon à l´Ancienne. Stor syrlig doft. Relativt lätt kropp med smak av citron sitter i länge. Beskedlig efterbeska.  Personligen har jag svårt för denna ölstil

Efter provningen  hölls det en liten omröstning. Vinnaren blev Oppigårds  Thurbostout.

Ett stort tack till Johan och Lasse för en trevlig provning.

Bilder finns här:  http://galleri.brewclub.se/#!album-98

Vid tangentbordet: Sven-David Svensson Lund