Ölprovning på Ölmässan

Kent Tjäder
- ons, 2016-11-30 09:19

Ölprovning den 19 november

Så var det då dags för Norrköpings första Öl & Whiskymässa på Mässhallarna i staden. Här hade vi fixat en specialprovning med Henrik från Centralbryggeriet i Linköping. Den var av hög kvalité och vi fick fråga, smaka och dofta hur mycket vi ville. Alla ölen var ofiltrerade och opastöriserade. Se nedan för mer information om det vi provade. Själva mässan upplevde undertecknad med vänner som mycket bra och trevlig. De var inte några stora ”drakar” som tog överhand i lokalerna. Många små bryggerier och några lite större förstås men som sagt mycket bra urval även här. Totalt var det 36 utställare varav 21 (tror vi) var bryggerier. För mer information så kan man besöka www.norrkopingbeerwhisky.se

Folkes Fogdeöl 3,5 %

En ljust guldfärgad öl med fruktig och citrusbetonad arom med en aning knäckig malt i bakgrunden. Smaken är ren, humlig med balanserad efterbeska och knäckigt maltstöd. För den som vill ha en lyxig lättare öl med friska smaker.

 

Tappar Finas Pale Ale 4,8

En frisk och fräsch ale som har begåvats med en lätt maltbas, tydlig humlekaraktär och modest alkoholstyrka. Humlearomen drar mot citrus, örter och en lätt kryddighet. Smaken är tydligt citrusdominerad med ett lättare brödigt maltstöd och munkänsla från vetet.

 

CB Session IPA 4,7 %

En frisk och fruktig IPA med låg alkoholhalt och stor smak. Humlen dominerar arom och smak i denna guldfärgade lättdruckna öl. Doften är full av söta mandariner, grapefrukt, krusbär och blommor. Den lätta maltsmaken översköljs av humlens något bittra inslag av grapefrukt och kåda. En lätt fräsch kropp tillsammans med efterbeskan gör detta till en perfekt törstsläckare och matchar en rejäl hamburgare riktigt bra..

 

Folkes Röda IPA 6;0 %

En välhumlad röd öl med kraftigt gräddfärgat skum och explosiv humlearom som drar mot Citrus, tallbarr och tuttifrutti/passionsfrukt. Smaken är klart humledominerad men med bra karamellsötma som balanserar upp.

 

Folkes IPL 6.0 %

Är bryggd med Viennamalt för en fyllig kropp samt Equinox och Amarillo som humlesorter, de ger en komplex och modern humlesmak med inslag av tropisk frukt, blommor och blodgrape.

 

Hälsningar Amstel m.fl.