Ölmingel med Brewclub

Sven-David Svensson
- sön, 2018-07-15 15:02

Så var det dags för den sista samlingen med Brewclub. Denna gång blev det mer en mingelträff  än en provning.  Över 50 deltagare hade mött upp. Tre lokala bryggerier samt en importfiima hade dukat upp sina brygder i  Glorias ölträdgård. Varje deltagare hade försett sig med ett glas och ett klipphäfte. Sedan var det bara att gå runt och smaka ölen samt snacka med bryggarna.  Efter någon timme så vankades korv med tillbehör. Som vanligt  var det en väldigt uppsluppen

Här är några kommentarer till de öl som jag smakade

Finn California Lager har en härlig doft med en välbalansanerad maltkropp med fin efterbeska. En öl som passar till alla  tillfällen.

Pax Citra en  amerikansk APA  som är fullpackad med härlig citrahumle som går igen i doft och smak  Den slanka maltkroppen i kombination med humlebeskan gör att denna öl sitter bra till sommarsillen.

Lundabryggeriets Röde Orm är en  Red Ale med en stor doft och en rejäl maltkropp med en finstämmd efterbeska. En grillad ryggbiff passar perfekt till.

Importfirman Hormiga hade mycket gott att bjuda på. Jag fasnade för deras Darling lager som var mycket läskankande. Dagens alkoholsnällaste öl med på 4 %.  Lätt maltkropp med en finstämd efterbeska. Ett öl som passar att njuta av på balkongen en sommarkväll. 

 Nu tar Brewclub ett välbehövligt sommaruppehåll och återkommer  med nya krafter i slutet på Augusti. Ett stort tack till Johan och Lasse  för en lyckad mingeleftermiddag.

Bilder från mingelträffen finns här:   http://galleri.brewclub.se/#collection/100

Fotograf: Webmaster Brewclub

 

 

Vid tangentbordet

Sven-David Svensson

Lund