Ölfrämjare på grönbete

Cecilia Hansson
- mån, 2018-06-18 20:56

Sommartraditionen med ölpicknickar fortsätter i Stockholm. Denna gång deltog runt 19 deltagare plus lille Vilgot som sov i sin vagn. Fast grönbete stämde inte riktigt. På grund av den långvariga torkan bestod gräsmattorna bara av knastertorr gul halm.

Varmt och soligt var det alltså men inga bord att sätta sig vid. Däremot fanns det lite lediga parkbänkar där ett gäng öl(främjar)gubbar placerade sig, medan de mer gymnastiska satte sig på filtar på halmmattan intill.

Det finns alltid någonting att titta på i Tantolunden. Ett sällskap lekte sumobrottning där några trädde på sig otympliga sumokostymer och puttade omkull varandra. Några andra hade förbisett eldningsförbudet och satte närapå eld på de torra gräsmattorna med hjälp av en engångsgrill. Ett möhippegäng kom förbi och den blivande bruden bad öl(främjar)gubbarna om bra tips för att få ett långt och varaktigt äktenskap.

Men vi hade ju lite öl att titta på också – och att dricka. Det fanns söta, syrliga, rökiga, kryddiga, ipa-beska, juliga, porterfylliga och allmänt märkliga öl att smaka på. Några exempel: La Trappe bockbier, flera Poppel-öl, Stallhagens ipa och Baltic Porter, Meri en Gose bryggd med korianderfrön och ”pink Himalayan rock salt” från estländska bryggeriet Pöhjala, Aecht Schenkerla och Sierra Nevadas Celebration Fresh Hop ipa från 2016 – så den var ju inte så ”fresh” längre men ändå fullt drickbar fortfarande.

Vidare kunde man få njuta av Omnipollos Leon, Ängöls Gudars skymning och neipan Endless Summer från NKB (Nordic Kiwi Brewers) som bryggs på Ekerö i Stockholms skärgård av två ny zeeländare gifta med svenskor – neipa står för New England ipa.

Sedan hann jag inte att anteckna fler sorter på min ”analoga öl-app” – som en i sällskapet kallade mina anteckningspapper – man måste ju hinna dricka lite själv också!

Skål och trevlig ölsommar!

Cecilia Hansson

Kommentarer

I mailet om denna aktivitet stod det ''vid minigolfen''. Inte en främjare så långt ögat kunde nå där så vi fick ha egen picknick på utsatt plats.:-p