Öl provning på Ölets dag

Sven-David Svensson
- tors, 2022-07-28 10:36

Den 20.7 inföll ölets dag. Givetvis skulle detta firas. 40 stycken glada ölnördar hade mött upp på Bishops Arms i sommarvärmen. Brewclub/SÖ i Lund samt Bishops Arms  ställt till med en liten mini provning med sex olika lokalbryggda Skåne öl samt ett öl som kom från APEX i Örebro. En del var gamla bekanta medan några öl var helt nya för mig. Genomgående höll ölen hög kvalité.

Lycke pilsner var en ny bekantskap. Ölet kommer från Lycke bryggeri i Mölndal. Numera så bryggs ölet av Pax i Harlösa som har köpt bryggeriet. En frisk och lätt sommarpilsner med lite klen beska. En sillmacka passar bra till.

APEX Kellerbier var det enda ölet som inte kom från Skåneland utan hade förirrat sig hit från Örebro. Torr maltig smak med lätt humlebeska. En skinkmacka passar fint till.

Sailor IPA och Manchester Porter från Pax bryggeri  var provningens höjdar öl. Sailor IPA hade en rejäl humlebeska med en bra maltkropp  Ett perfekt öl till en grillad entrecôte.

Manchester Porter hade en stor doft och smak  av choklad och kaffe. Den kan med fördel drickas till en kladdkaka eller helt för sig själv. Båda dessa öl kommer att lanseras på Systembolaget senare i höst.

Till provningen serverades lite tapas.

Ett stort tack till Johan och Lasse samt Palle på Bishops Arms för en trevlig eftermiddag och kväll.

Vid tangentbordet

Sven-David Svensson

Lund