Öl provning av The Trooper

Sven-David Svensson
- ons, 2021-11-17 09:32

Corona pandemin har satt djupa avtryck i Brewclubs provningar. Det är nästan 2 år sedan vi senast hade en fysisk provning. Nu var det verkligen  hög tid att starta upp provningarna. Lunds kommuns alkohol byråkrater har haft synpunkter på våra provningar så vi har varit tvungna att ändra på vårt upplägg av dem. När vi inte är på restaurang så är det knytkalas som gäller. Denna gång var provningen förlagd på en lokal i Lund

Dagen till ära så hade vi Nicolas Antman från Wicked Wine på besök. Det var Iron Maidens öl serie The Trooper som skulle provas. Medlemmarna i gruppen har ett genuint  intresse för öl så de hade tagit fram den tillsammans med Robinson Brewery i Stockport.

Öl serien består av 6 olika öl i traditionella brittiska stilar. Som en klassisk engelsk öl så har den en bra maltkropp med  bra humlekaraktär. Inga direkta bottennapp men  ingen som sticker ut.  Den första ölen som föll mig på läppen var The Trooper. Det är alkohol snäll  IPA med bra humlebett.  Doftar och smakar tallbarr med lite citrus i bakgrunden En bra maltkropp bär upp humlen. Fish and chips sitter perfekt till denna öl.

Den andra favoriten blev Fear of the Dark en Chocolate Stout. Även denna öl är alkohol snäll. Den har stor doft av kaffe med lite choklad i bakgrunden. Kaffesmaken hänger kvar i länge i munnen.  Detta är en öl som man kan dricka för sig själv.

Efteråt serverades det lite vurstar med tillbehör. 

Ett stort tack till Johan och Lasse som hade ordnat provningen

Vid tangentbordet Sven-David Svensson

Bilder från provningen finns här

https://galleri.brewclub.se/?fbclid=IwAR26zFXxlm3gbYPlFm9sqrWzwQvQmIkU2p...