Öl och filmvisning på Helsingborgs Bryggeri

Sven-David Svensson
- ons, 2022-06-08 12:18

Klämfredagen efter Kristi Himmelsfärdsdag så hade Helsingborgs Bryggeri med bryggare Peter VD Rasmus  samt Lasse  bjudit in Malte Brewclub/SÖ till en filmföreställning samt ölprovning. Det var den kända filmen Den Gode Onde och den Fule med Clint Eastwood i huvudrollen. Bryggare Peter är helt lyrisk över denna film Han har tagit fram 4 olika öl till karaktärerna i filmen.

 Den Gode är Blondie som är en American Pale Ale. Bryggd med fyra sorters malt och fyra sorters amerikansk humle. Dessutom är den torrhumlad. Stiltypisk  med smak av fruktkompott. Den var mycket god.

Den onde är är Angel Eyes som är en hybrid öl lagrad på franska ekfat i två år . Den är humlad med amerikansk humle kryddad med bland annat kanel kardemumma och vanilj. Den har bra maltkropp med lite vanilj och kanelbullar i eftersmaken.

.Den Fule är Tuco en oatmeal stout. Den är gjord på flera olika sorters malt varav en är rökmalt. Den är humlad med tre humlesorter. Doftar och smakar rök och man förnimmer att man sitter vid lägerelden. Lite charkuterier kaffe och finns också med i smakpaletten.

Den sista ölen symboliserar skatten som man har jagat genom hela filmen. Det är Unknown en Belgisk dubbel. Här har bryggare Peter inte sparat på krutet. Den är bryggd med hela 8 sorters malt. Det är en riktig guldklimp som som smakar aprikos honung och apelsin. Ölet blir bara bättre efter lagring  

Filmen är över  tre timmar lång så det gjordes ett avbrott  halvvägs i den och då passade Rasmus på servera en rykande het Cowboygryta. En gryta som består av lite olika korvar. En av ingredienserna är bryggeriets  Chilipeppar öl.

Besöket avslutades med att Peter visade upp bryggeriet.

Ett stort tack till Rasmus Peter och Lasse för en trevlig eftermiddag

Bilder:Brewclub

Vid tagentbordet

Sven-David Svensson

Lund