Norrländska Guldkorn

Sven-David Svensson
- tors, 2019-03-14 10:47

Så var det dags för årets andra ölprovning  med Brevclub. För tillfället så håller vi provningarna på Hyresgästernas hus i Malmö. Denna gång så provades det guldkorn från norrländska mikrobryggerier. Provningen inleddes med att det hölls en minnes stund samt att det dracks en gravöl för en medlem som hade gått bort.

Sammanlagt så provades det 10 olika öl från olika bryggerier. Här är lite kömmentarer till några av ölen.

Det första ölet som provades var Steamer en ljus lager från Jämtlnds bryggeri i Pilgrimstad..Ölet hade en lätt nötig doft och smak med väldigt snäll efterbeska. Ett klart godkänt öl. En grillad fläskkotlett passarbra till.

Helsinge Ångbryggeri brygger öl i tysk stil. Vi provade deras Rököl en mellanmörk lager. Den var var betydlgt snällare än sina tyska bröder.  Mild rökig doft bra maltkropp med fina rökiga toner i smaken Snäll eferbeska. En bacongratäng passar bra till.

Från Jemthed & Brande prvadesLa Bestia et la Bella. Det är en Doppelbock i tysk stil. Stor härlig karamelldoft stor kropp där malten spelar första fiol. Väldigt snäll efterbeska så lite mer humle hade gjort nytta för att balansera  upp  sötman.  Drick den väl kyld till lite av varje.

Kaakao Kaakao en Imperial Stout från Bryggverket hade stor maltig choklad doft  Rejäla chokladiga smaker mn tyvärr lite snäll beska. Drick den till vaniljglass eller för sig själv.

Sammanfttningsvis var det en trevlig provning med många nya bekantskaper. Det finns fortfarande mycket att utforska blan de norrländska mikrobryggerierna.  Efter provningen serverades korv med tiillbehör.

Ett stort tack till Lasse och Johan för en trevlig provning.

Vid tangentbordet: Sven-David Svensson. Foto Webmaster Helena Engström 

https://galleri.brewclub.se/#collection/123895