Kassatömning med Brewclub.

Sven-David Svensson
- mån, 2018-06-11 11:19

Klämfredagen efter Kristi Himmelsfärdsdag var det dags för Brewclubs sedvanliga kassatömning. Drygt 40 glada ölnördar hade mött upp i det varma majvädret.

Kassatömningen inleddes med en rejäl brunch bestående av två sorters sill och ägg, bröd samt potatis. Dessutom med en en massa öl till.

Efter brunchen hölls det en ölprovning  med öl från Remmarlövs Bryggeri. Bryggare Frans Lundh presenterade bryggeriet och ölen. Bryggeriet grundades 2014 och all öl bryggs av ekologiska råvaror. Mitt personliga intryck är att ölen är stiltypiska samt välbryggda. 

De öl som gjorde mest intryck på mig var Lupo Pils med ett rejält humletryck i doft och smak. Denna öl är torrhumlad med Chinook ochSimcoe. Den är ett perfekt val till midsommarsillen. Ölet lanserades i Systembolagets fasta sortiment den 1:a Juni.

Crimson Red Ale var en trevlig bekantskap. Bra balans mellan malt och humle. Detta öl sitter fint till sommarens grillningar.

Folkölet Tri Five vär en stor överraskelse. Stor doft av humle med bra kropp samt en bastant efterbeska. Visste man inte om det så kunde man inte tro att ölet var ett folköl som kan köpas på ICA.

Efter provningen fortsatte några till Helsingborg för ytterligare en ölprovning medan de andra var belåtna och gick hem.

Ett stort tack till Johan och Lasse för en lyckad kassatömning.

Vid tangentbordet: Sven-David Svensson

Fler bilder finns här: http://galleri.brewclub.se/#!album-98-27

Läs mer om Remmarlövs Bryggeri här: http://www.remmarlov.se/