Ipa-fest under snöbollsbusken

Cecilia Hansson
- lör, 2019-08-10 09:22

På ipa-dagen anordnade stockholmsgruppen en picknick för India Pale Ale-gillare och för Inte Pale Ale-gillare i soligt och lagom varmt väder under vår snöbollsbuske. Alla kunde känna sig välkomna och manade att deltaga. Perfekt med andra ord.

Många olika ipor blev det men även en hel del annat. Framförallt hade deltagarna plockat med sig mycket öl från alla möjliga svenska småbryggerier. Men en del amerikanskt, danskt, franskt och brittiskt smög sig också in på bordet. Jocke bidrog med egna välbryggda hembrygder från The Yeasty Boys Brüggers (allihopa goda).

Stämningen var god, precis som den alltid brukar vara på våra ölfrämjarträffar. När Stefan efter några timmar dök upp funderade vi andra på att slå ihop alla slattarna i en hink, så att Stefan snabbt skulle få något gott att dricka och komma i kapp oss andra. Men vid närmare eftertanke var det kanske inte en särskilt bra idé...

En av dagens allra godaste öl var en Inte Pale Ale-sort, nämligen den vällagrade danska Amagers Old Man’s Ale – en barley wine på blygsamma 14 %. Den smakade ljuvligt och var inte ett uns spritig.

Cecilia Hansson