Höstupptakt med Brewclub

Sven-David Svensson
- tors, 2018-10-04 11:24

I mitten av September drog höstens provningar igång med Brewclub. Som vanligt var det stor uppslutning. Denna gång gästades Brewclub av Kornheddige Bryggkompani och Lundabryggeriet.

Först ut att presentera sina öl var Kornheddige bryggkompani. Det är ett nystartat bryggeri som ligger strax utanför Staffanstorp och drivs av hängivna hembryggare. Malten kommer fråm den egna gården vattnet kommer från egen källa samt att man odlar sin egen humle. De sorter som odlas är Magnum, Safir och Cascade.

Det första ölet som provades var Gripen en Skånsk Pale Ale. Fin frisk humledoft  Fruktig, rund smak samt fin efterbeska. Humlesorterna som används är Magnum och Safir. En allround öl som kan drickas till det mesta. 

Farmer en Belgisk Saison var frisk och lättdrucken och passar bra efter en dag som man har varit i trädgården.

Sambuccus Saison var en kraftigare och tyngre saison. Denna är bryggd med fläder vilket går igen i smaken. Stor gräsig doft och en bastant kropp. Den gräsiga humledoften går igen i efterbeskan. En lyckad saison som kan drickas till middagen.

Den sista öken från Kornheddige var Ulfberth en Belgisk Strong Ale  Denna öl är bryggd med belgisk jäst.  Stor maltig fruktig smak och bra eftebska. En bit brie ost passar bra till.

Efter Kornheddige Bryggkompani var det dags för Bosse från Lundabryggeriet att göra entrè. Han hade med sig tre specialöl.

Högtryck är deras sommaröl har en lätt kropp och frisk smak. Den är brygd med en del vetemalt samt humlad med amerikansk humle. Den passar bra en varm sommardag.

Lunds Humorfestival öl togs fram till Humorfestivalen. Frisk humledoft. Fin maltkropp samt en bra eftersmak Den är dekoktionsmäskad och torrhumlad. Humlen som används är Hersbrücker. Grillad ryggbiff passar bra till denna öl.

Den sista ölen från Lundabryggeriet var Populator. Den är bryggd i belgisk stil och togs fram till när påven besökte Lund. Trots att ölet har passerat bäst före datum sedan länge så var det fullt drickbart. Stor maltig doft och tung kropp med bra eftersmak. Ett öl att njuta av för dig själv i små mängder.

Efter provningen serverades det en Hamburgertallrik med tillbehör.

Ett stort tack till Johan och Lasse samt bryggarna för en lyckad provning.

Vid tangentbordet:

Sven-David Svensson Lund

Länkar