Höstupptakt med Brewclub

Sven-David Svensson
- tors, 2018-10-04 11:24

I mitten av Septmber drog höstens provningar igång med Brewclub. Som vanligt var det stor uppslutning. Denna gång gästades Brewclub av Kornheddige Bryggkompani och Lundabryggeriet.

Först ut att prsentera sina öl var Kornheddige bryggkompani.Det är ett nystartat bryggeri som ligger strax utanför Staffanstorp. Det drivs av hängivna hembryggare. Malten kommer fråm den egna gården vattnett kommer från egen källa samt att man odlar sin egen humle. De sorter som odlas är Magnum Safir och Cascade.

Det första ölet som provades var Gripen en Skånsk Pale Ale  Fin frisk humledoft  Fruktig rund smak samt fin efterbeska. Humlesorterna som används är Magnum och safari. En allrund öl som kan drickas till det mesta. 

Farmer en Belgisk Saison var  frisk och lättdrucken och passar bra efer en dag som man har varit i trädgården.

Sambuccus Saison var en krafigare och tyngre saison, Denna är bryggd med fläder vilket går igen i smaken  Stor gräsig doft bastant kropp  Den gräsiga humledoften går igen i efterbeskan. En lyckad saison som kan drickas till middagen

Den sista öken från Kornheddige var Ulfberth en Belgisk Strong Ale  Denna öl är bryggd med belgisk jäst.  Stor maltig fruktig smak och bra eftebska. En bit brie ost passar bra till.

Efter Kornheddige Bryggkompani  var det dags för  Bosse frånLundabryggeriet att göra entrè.  Han hade med sig tre specialöl.

Högtryck är deras sommaröl har en lätt kropp och frisk smak Den är brygd med en del vetemalt samt humlad med amerikansk humle. Den passar bra en varm sommar dag.

Lunds Humorfestival öl togs fram till Humorfestivalen. Frisk humledoft. Fin maltkropp samt en bra eftersmak Den är dekoktionsmäskad  och torrhumlad. Humlen som används är Hersbrücker. Grrillad ryggbiff passar bra till denna öl.

Den sista ölen från Lundabryggeriet var Populator.Den är bryggd i belgisk stil och togs fram till när påven besökte Lund. Trots att ölet har passerat bäst före datum sedan länge så var det fullt drickbart. Stor maltig doft och tung kropp med bra eftersmak. Ett öl att njuta av för dig själv i små mängder.

Efter provningen serverades det en Hamburgertallrik med tillbehör.

Ett stort taack till Johan och Lasse samt bryggarna för en lyckad provning.

Vid tangentbordet:

Sven-David Svensson Lund

Länkar

Bilder från provningen   https://galleri.brewclub.se/#collection/188

Läs mer om kornheddinge bryggerikompani  https://www.kornheddingebryggerikompani.se/

Kornheddiges öl på Systembolaget  https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=Kornheddige

Facebook  https://www.facebook.com/Kornheddingebryggeri/

Läs mer om Lundabryggeriet  https://www.lundabryggeriet.se/

Facebook  https://www.lundabryggeriet.se/

Lundabryggeriets öl på Systembolaget.

https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=Lundabryggeriet&fullassortment=1