Höstupptakt med Brewclub

Sven-David Svensson
- mån, 2017-09-04 15:06

Hösten närmar sig med stormsteg och Brewclub har startat upp med höstens första ölprovning. Denna gång var det ett antal lageröl som provades. Endast 30 stycken törstiga hade dykt upp till denna provning. Som vanligt var det Johan och Lasse som ledde provningen.

Här är någea av mina favoriter från provningen. Den första ölen som provades var The Haus Pils från Remmarlövs bryggeri.  Stor söt maltdoft. Bra maltkropp men väldigt söt. En snäll och klen efterbeska. Drick den rejält kyld till en sillmacka.

Bernard Celebration Lager hade den karateristiska smörkoladoften som gick igen i smaken Bra maltkropp samt en fin efterbeska. Drick den till lite grillkorv.

Körsritzer Schwartzbier var väldigt god Stor doft av kaffe och choklad son kommer igen i smaken Härligt torr maltkropp.och en  välavägd beska Drick den lätt kyld till en Portergryta.

Einbecker Urbock Hell  är en tvlig bekantskap Stor doft av gsräsig Saazhumle som går igen i smaken. Bra torr maltkropp med rejäl beska. En stekt fläskkotlett passar bra.

Kvällens absoluta höjdare blev Helsingborgs IPL  (Imperial India Pale Lager)  Ölet hade en stor doft av malt och humle. Bastant maltkropp med en komplex smak. Väl avägd  efterbeska. Det rådde total harmoni när jag drack denna öl. Den skall drickas för sig  själv och med respekt eftersom den har hela sju kullerbyttor i sig.

Betygen ges i en skala från 1-5 . Deöl som jag inte har kommenterat fick

Eterprovningen serverades en Chiligryta med ris och nachos. Till den blev det mer öl.

Ett stort tack till Lasse och Johan för en trevlig provning.

Vid tangentbordet  Bilder: Måns Andersson samt Brewclub

http://galleri.brewclub.se/#!album-88

 

Sven-David Svensson