Hembryggarprovning med Brewclub.

Sven-David Svensson
- mån, 2019-04-15 09:56

Bland Brewlubs många medlemmar finns det en hel del skickliga hembryggare. Med jämna mellanrum släpar de med sina brygder för avsmakning. Provningen hade samlat över 60 glada ölnissar. Denna lördag hade de släpat med 16 olika brygder. Skapar andan och kreaktiviteten är hög. Denna gång var det belgiska starka ales som var i majoritet. Här ar några kommentareer till ölen.

Åke Wallander hade med sin Citra Bomb. (8,0% ) Den blev en av mina absoluta favoriter. Stor härlig doft av citrahumle Bastant maltkropp med fin efterbeska.

Bodil Anja och Dennis hade med sig Lärjungarnas Abbey (8.0%) är en strong belgisk Ale. Den är bryggd med sirap och mörkt candiesocker. Rejäl kropp vinös fruktig smak med en finstämd efterbeska En Créme Bryle passar bra till.

Johan och Martin hade bryggt Canale en mörk strong belgisk ale på hela 10,5% Den är bryggd med kandisocker. Stor härlig doft. Tung karamellig smak med snäll beska. Drick den för sig sjäv i små klunkar.

Johan och Martin hade också med sig Fatale dry en rökstout. Det var denna provnings alkopholsnällaste öl på 4,5% Bra skum med en härlig rökdoft. Medelstor maltkropp med smak av charketurier. Fin efterbeska. Lite rökta korvar oassar bra till. Det var lite trist att denna öl låg så sent i provningen. Smaklökarna var lite bedövade av de andra ölen.

Detta var en av de mest lyckade hembryggarorovningar som Brewclub har hållt. Ett stort tack till alla hembryggare.

Efter provningen serverader det lite vurstar "mit piff"

Vid tangentbordet: Sven-David Svensson

Bilder Helena Engström Brewclub

https://galleri.brewclub.se/#collection/123903