Hembryggarprovning med Brewclub.

Sven-David Svensson
- sön, 2017-04-09 20:24

Äntligen var det dags för en efterlängtad öl provning i repris. Brewclubs provning av öl från skånska hembryggare. En solig lördageftermiddag hade 50 glada ölvänner samlats i Hyresgästföreningens lokaler i Malmö för att prova deras brygder.

Här är några av nina favoriter. Totalt var det 13 olika öl som vad med. Den första som provades var Modern ljus lager, Nelle The Elephant från Byråkratens Bryggeri. Stor humledoft bra maltkropp. rejäl efterbeska med härliga citrustoner. Detta öl var torrhumlat. Detta öl blir perfekt till sommarsillen.

Annehems Bryggeri hade med sig Bulldog som var en  IPA. Aven denna hade  en härlig humledoft.Ölet stor fruktig maltkropp och fin efterbeska. Det märktes att ölet var humlat med Cascade. Ett öl som passar till lite av varje.

Vannaröds Bryggeri hade  med sig en ljus lager i tjeckisk stil. Något återhållsam humledoft balanserad maltkropp med en ton av smörkola i eftersmaken, Väldigt snäll efterbeska. Ett bra öl till sommarens grillaftnar.

Offerkällaren hade med sig en Imperial  Milk Stout. Stor härlig humledoft, Väldigt chokladig matkropp som möttes av en stram efterbeska. lite vaniljglass till ölet är inte helt fel.

Videgatan hade med sig en kaffeporter. Snäll humledoft Bra kropp med rejäl smak av kaffe. En stillsam efterbeska avslut ar detta öl.

Kvällens  höjdar öl Imperial Porter från Johan och Martin. Maltig och väldigt komplex smak och snäll eferbeska. Detta ölet skall drickas helt för sig själv.

Genomgående så höll ölen hög kvalité. De flesta ölen fick betygen 4 eller 5 av mig. Det ät förvånansvärt vilket bra reaultat som man kan uppnå hemma i sitt kök.

Efter provningen serverades lite olika korvar med surkål och mer hembryggd öl till.

Etrt stort tack rill samtliga bryggare Johan och  Lasse för en lyckad provning.

Vid tangentbordet : Sven-David Svensson

Bilder finns här: http://galleri.brewclub.se/#!album-86  Foto Ia Hedberg.