Brewclub provar hembryggd öl

Sven-David Svensson
- lör, 2016-03-05 13:37

Lördagen 27.2 hade Brewclub  en provning av Skånsk hembrygd öl. Ett antal av de vassaste skånebryggarna hade tagit med sig sina bästa brrygder. Denna gång höll vi till i Hyresgästföreningens lokaler i Malmö. Som vanligt var stämmningen hög samt lokalen fylld till bristningsgränsen. Lasse och Johan som höll i  provningen.

Den inleddes med att en av hembryggarna visade ett bildspel samt redogorde för bryggprocessen.

Det första ölet som provades var  Vivette en weissbier från Offerfkällan. Den var bryggd med 50% vetemalt. Stor syrlig vetedoft. Lätt och behaglig smak samt liten efterbeska. Detta är ett perfekt sommaröl och är klart godkänt.

Vannaröds Lager från Vannaröd var stiltypisk och bra. Det had en  härlig maltdoft stor torr maltkropp samt välavägd efterbeska Ett perfekt  öl till grillkorv.

En riktig höjdaröl kom från bryggare  Johan och Martin. En modern Bitter i engelsk  stil. Den påmminde mycket om Fullers ESB. Härlig malt och humledoft   samt bra tryck i efterbeskan. En grillad ryggbiff passar bra till.

Bryggeri Videgatan presenterade en IPA i amerikansk stil. God citrusdoft stor kropp samt fruktig smak från humlen. Detta öl passar till det mesta.

Offerkällan presenterade Portaler som var en Porter. Den hade stor stor choklad doft sonm gick igen i smaken. Efterbeskan var väldigt klen. Ett öl att dricka trill vaniljglassen.

Bryggare Ingemar pesenterade en torrare och stramare stout. Stor härlig doft fin rund dof t med toner av  kaffe och choklad som går igen i smaken. Ölet har en trevlig efterbeska. Detta är bra öl till  Portersteken.

Det sammanlagda intrycket av de hembrygga ölen höll en hög kvalité. Det lovar gott för den framtida tillväxten av nya skånska mikrobryggerier.

Efter provningen serverades det lite tyska korvar med potatissallad och surkål. Till detta dracks det Breznak.

Ett stort tack till alla hembryggare samt  Lasse och Johan för en lyckad eftermiddag. Bilder från provningen  finns på Brewclubs hemsida.

http://galleri.brewclub.se/#!album-75  Fotograf:  Ia Hedberg