”Blandning mellan ananas och tallkåda” – påskölsbuffé i Stockholm

Cecilia Hansson
- mån, 2017-04-03 22:26

Så blev det ändå en påskölsprovning i Stockholm även i år. Ett tag såg det mörkt ut efter förra årets fjortonde heroiska insats av Per Eklöf med hans påskölsprovningar i Hökarängen. Dock, likt fågel Fenix återuppstod traditionen fast på annan plats och i annan regim – men med samma trevliga sällskap.

Denna gång träffades vi i Åttingen på Reimersholme strax väster om Södermalm. Drygt 30 personer hittade till denna avkrok av innerstan och lät sig väl smaka av dryck och mat. Köpesillarna var inte riktigt lika bra som de hemgjorda Eklöfska, men i övrigt var maten av hyfsad kvalitet. Ölen var också av hyfsad kvalitet. På ölmenyn stod: Dugges Easter lager, Jämtlands påskebrygd, Jämtlands påsköl, Nils Oscar kalaspåsköl, Nynäshamns Pumpviken, Oppigårds Easter ale, Poppels tvåtusensjutton, Rådanäs ekologisk påsköl och Wisby påsköl.

I årets omröstning om bästa påsköl vann föga oväntat Oppigårds Easter lager (extra god i år enligt undertecknad) med Dugges Easter lager på hedrande andraplats och Rådanäs ekologisk påsköl på tredje plats. Liksom förra året utsågs tuppetiketten på Wisby påsköl till bästa påsköletikett.

Två överraskningsöl bjöds det också på. Först en öl som kommer att passa bra att läska sig med under varma vår- och sommardagar: Oppigårds New Sweden ipa – en grumlig öl med frisk ananasdoft och som enligt en av deltagarna smakade som en blandning mellan ananas och tallkåda. Den andra överraskningsölen var en mycket smakrik Electric Nurse Dark Skull Imperial Coconut Stout. Dark Skull har bryggts i samarbete med basisten i Entombed AD. Som passande tilltugg fanns det belgisk choklad.