Back in Black Porter och Stout jorden runt.

Sven-David Svensson
- fre, 2016-04-29 09:44

En solig men en kylig lördagseftermiddag var det dags för en ny ölprovning med Brewclub i Lund. Drygt 50 glada ölnissar hade mött upp. Denna gång så var det Porter och Stout som provades. Denna gång var det  Ia Hedberg och Åke Wallander som var provningsledare. Det var deras debutut som provningsledare och de klarade det med glans.

Första ölet som provades var Hook Norton en klassisk Stout från England. Den har stor doft av kaffe och choklad. som går igen i smaken. Kroppen är medelstor och maltig med en finstämd efterbeska. Den passar fint som ingrediens till Portersteken samt dricka till den Ett annat plus är att den är väldigt alkoholsnäll .

Ett annat öl som provades var Icelandic Toasted Porter. Lätt rostasd doft. Fin maltkropp med ton av choklad. Den har lite rökta och rostade toner i bakgrunden med en fin efterbeska. En lätt halstrad råbiff sitter perfekt till.

Sista ölen som provades var Lervig Kondrad Stout från Norge. Stor härlig doft Rejäl kropp med stor smak av mörkrostat kaffe samt en avrundad efterbeska. Denna öl skall avnjutas  för sig själv.

De andra ölen som var med på provningen var Stone Coffee Milk Stout från USA Porter Fenix  från Göteborgs Nya Bryggeri Edge Padrino Porter från Spanien Viven Porter från Belgen samt Guinnes Extra Forigen Stout från Nigeria.

Efter provningen  hölls det en liten omröstning  som vanns av Lervig Konrads Stout. Det var inte oväntat för den var min personliga favorit.

Provningen avslutades med en god Chiligryta med mer öl till.

Ett stort tack till  Lasse och Johan som hade tagti fram ölen samt till Ia och Åke som ledde provningen.

Bilder från provningen finns på Brewclubs hemsida Fotografer: Måns Andersson Philip Kirkevall och Viktor Risén.

http://galleri.brewclub.se/#!album-77

Vid tangentbordet : Sven-David Svensson